sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Tavarankuljetusta

Kokemukseni perusteella ihmisen elämä on suureksi - ellei jopa suurimmaksi - osaksi tavaroiden siirtelyä paikasta toiseen. Mikäli ihminen sattuu olemaan pyöräilyn harrastaja, täytyy tavaroita kuskata paikasta toiseen fillarilla.



Olen nyt pari vuotta kuskannut fillarilla selässä tavaraa Timbuk2-lähettilaukussa. Se on erinomainen väline siihen tarkoitukseen. Tilaa on melko runsaasti, vaikka laukku onkin M-kokoinen. Varsinkin kaupunkisukkuloinnissa on hyvä, ettei laukkua tarvitse ottaa selästä pois, kun tavaraa pitää ottaa ulos. Se ei myöskään hiosta selkää, kuten jotkut reput. Haittapuoli on se, ettei kuskattavien tavaroiden ja selän välissä ole kuin laukun kangas. Töihin polkiessani kuljetan laukussa usein eväitä muovisissa pakasterasioissa ja ne painavat ikävästi selkää, vaikka kuinka yrittäisi asetella. Painavaa tavaraa täynnä oleva laukku saattaa myös painaa toista hartiaa.



Noita mainitsemiani ongelmia välttääkseni hankin uuden kantovälineen, tällä kertaa repun. Kyseessä on Deuter Trans Alpine 25. Olen tähän mennessä ehtinyt ajaa se selässä vain kerran, mutta silloinkin se jo tuntui todella hyvältä. Ensi viikolla pääsen kokeilemaan kunnolla eväsrasioiden kanssa. Tässä mallissa selänkään ei pitäisi hikoilla niin paljon repun takana olevien Airstripes-tuuletuskanavien ansiosta. Pieniä lokeroita ja osastoja on repussa riittävästi. Tuon olkalaukun huono puoli on se, että siellä tavarat seikkailevat suuressa rahtitilassa.

Käytän olkalaukkua edelleen lyhyillä matkoilla kaupungilla, mutta työmatkoja on tarkoitus ajella reppu selässä.

Missä sinä kuskaat tavaraa fillaroidessasi?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Liikun lyhyet matkat kaupungilla etukorillisella Jopolla. Etukori on siinä mielessä erittäin kätevä, jotta sinne sujauttaa nätisti vaikka marketin muovipussin toki liki mikä tahansa reppukin sinne menee. Samalla tavarat eivät paina eivätkä hiosta selkää.

Vakavammalla matkalla liikkeellä ollaan taas retkifillarillani ja silloin pyörään liki poikkeuksetta kiinnittyy Ortliebin sivulaukku tai kaksi tai neljä.

Mikeer kirjoitti...

Kyllästyin siihen että reppu painoi ja hiosti selässä ja siirryin PYÖRÄLAUKKUUN. Ei paina eikä hiosta. Ortlieb on vedenpitävä ja kiinnitys tarakalle hoituu hetkessä (ja irroitus myös). En näe mitään muuta syytä olla käyttämättä ko. systeemiä kuin se, että pyörässä ei ole tavaratelinettä ;)

Timppa kirjoitti...

Omassa fillarissani ei ole tavaratelineen kiinnitysmahdollisuutta, joten reppu tai olkalaukku ovat ainoat vaihtoehdot. Retkellä mennään sitten peräkärryllä. Ortliebin laukut ovat kyllä aivan erinomaiset, vaimon fillarissa sellaiset ovatkin.

Unknown kirjoitti...

Minä käytän työmatkoilla Raphan Lage Fixed Backpackkiä. Oli hävyttömän kallis, mutta kooltaan juuri sopiva. Siihen sopii hyvin työvaatteeni, jopa pukua olen siinä kuljettanut. Lisäksi se pitää hyvin vettä.

Unknown kirjoitti...

Deuterin GIGA-reppua olen käyttänyt työmatkakäytössä muutaman kuukauden. Läppäri ja vaihtovaatteet kulkee joten kuten mukana. Iltapäivällä ajan usein lenkin suoraan työpaikalta ja varsinkin maastossa huomaa että hartiat hieman jumittuu.