torstai 10. toukokuuta 2012

Reppu selkään

Laukkufriikki iski jälleen. Mutta kun oli pakko.

Hankin Ortliebin Messenger Bagin, koska tarvitsin riittävästi kuljetustilaa ja tässä sitä on 30 litraa. Tulevalla Slovenian matkallamme pitää kuljettaa jonkin verran tavaraa, eikä fillariini saa tavaratelinettä eikä näin ollen sivulaukkujakaan. Ja peräkärryä en viitsi kuskata lentokoneessa. Vaimon pyörässä on sivulaukut, mutta ei kaikkea voi hänen kyytiinsä laittaa, joten ainoa ratkaisu on kuljettaa kamat selässä. Pidemmät lenkit ajamme joka tapauksessa ilman tavaroita, kuljetuskapasiteettia tarvitaan siis vain parilla siirtymällä. Onhan repussa kuljettaminen hieman epämukavampaa kuin kärryssä tai sivulaukuissa, mutta jos Osmo Soininvaara ajoi reppu selässä koko Euroopan halki, niin kyllä minäkin muutamasta siirtymästä selviän.
Oranssi väri näkyy liikenteessä

Laukun vetoisuus on siis 30l. Olen muutaman kauppareissun ostokset kantanut sillä ja postista kävin fillarilla hakemassa 4 suurta sohvatyynyä. Kyllä siihen todella mahtuu tavaraa. Täytyy vain matkalle pakata säästeliäästi, ettei tule liikaa painoa.
Selkäpuoli on ilmastoitu

Reppu tuntuu hyvältä selässä, remmit ovat tukevat ja ilmastointikin toiminee jollain tavalla. Muutaman vuoden kokemus Ortliebin tuotteista on vakuuttanut minut niiden laadusta. Ja jos vaikka jotain menisikin rikki, osat ovat vaihdettavia ja niitä saa vieläpä helposti Suomesta. Ortliebin tuotteilla on viiden vuoden takuu ja ne ovat täysin vedenpitäviä. 

Laukku suljetaan rullaamalla ja velcro-tarranauhalla, joten vesi pysyy varmasti ulkona kovallakin sateella. Repussa on jakamaton yksi suuri tavaratila, joten päivittäisessä työmatkakäytössä mukana kulkevat avaimet, puhelimet, lompakot ja muut pyörivät laukun pohjalla muiden kamojen seassa, mutta lisävarusteena saatava "organisaattori" ratkaisisi tämän. Pitänee vielä hankkia sellainen, sekä u-lukon "kantoteline". 

Vanha ja uskollinen Timbuk2-olkalaukku on joissakin tilanteissa isoa laukkua näppärämpi, mutta kiun isompia tavaramääriä pitää kuljettaa, silloin heitän selkääni Ortlieb Messengerin.

1 kommentti: