keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Olipas kylmä

Lähdin tänä aamuna pyörällä töihin siinä uskossa, että ulkona on viileähkö talvisää. Ulos päästyäni toisenlainen todellisuus iski suoraan vasten kasvoja. Pakkasta tuntuikin olevan hieman reilummin. Vähän puolimatkan jälkeen varpaat alkoivat muuttua tunnottomiksi ja ylävartaloon hiipi kaikenkattava kylmyys. Onneksi matkani on kuitenkin sen verran lyhyt, että pääsin perille ennen kriittistä jäätymispistettä. Pakkasta olikin tosiaan sitten viitisentoista astetta.

Työpäivän päätyttyä oli sitten sama rupeama edessä. Puin kotimatkalle yhden ylimääräisen paidan päälleni välikerrokseksi, mutta se ei kyllä auttanut yhtään. Onneksi perilla odotti lämmin sauna, joten kotiin päästyäni oli kyllä erittäin nautinnollista sukeltaa saunan kuumuuteen sulattelemaan tunnottomia varpaita.

Kyllä talvipyöräily on piristävää.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ja tänään oli sitten vieläkin vähän kylmempi. Olin päättänyt pakkasrajaksi -15C, mutta tänään tuo raja rikkoontui, mutta kyllä nyt alkaa raja tulla vastaan. Mukavasti posket kuitenkin punottaa, ja on lämmin olo tuollaisen pyörälenkin jälkeen.

Timppa kirjoitti...

Oma fillari jäi tänään talliin ihan suosiolla, enpä tosin olisi ehtinytkään pyöräillä. Varpaat eivät oikein tahdo kestää noin kovilla pakkasilla fillarointia.

Mikeer kirjoitti...

Mulla on hämmästyttävän lämpimät Viking-merkkiset GoreTex-kengät. Varpaat eivät juurikaan palele 12 km työmatkalla. Ajattelin tänä talvena kokeilla kuinka kylmässä sitä oikein voi ajaa. Vielä ei ole tullut raja vastaan...***

Timppa kirjoitti...

Nuo Vikingit eivät ilmeisesti ole varsinaiset pyöräilykengät, siis lukkopolkimiin sopivat? Olen kyllä miettinyt, että ajaisin talven flättipolkimilla lämpimimpien kenkien takia. Toisaalta olen kyllä niin tottunut lukkopolkimiin, että varsinkin pidemmän matkan polkeminen voisi olla ainakin aluksi hieman outoa, eikä niin taloudellista.

Unknown kirjoitti...

Meikäläinen on hyväksi havainnut ns. sähköpohjalliset. Niillä on varpaat pysyneet yli -15 asteen pakkasissa lämpimänä. Normi kesäpyöräilykenkä ja neoprenisuojat lisäksi varusteina. Samoja pohjallisia voi käyttää myös muissa kengissä... Suosittelen.

Unknown kirjoitti...

Sormet ja varpaat ovat koetuksella näillä keleillä. Itse olen myös niin tottunut lukkopolkimiin etten varmaan heti tottuisi flatteihin. Noita sähköpohjallisia olen kyllä miettinyt.