sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Kirja-arvio: Paul Fournel - Need For The bike

Tässäpä hieno teos. Moneen otteeseen mainitsemassani The Bike Show-podcastissa on syksyn mittaan luettu otteita tästä kyseisestä kirjasta. Nuo otteet kuulostivat niin mielenkiintoisilta, että tilasin kirjan itselleni Bookplus.fi-verkkokaupasta.

Paul Fournel on siis kirjailija ja intohimoinen pyöräilijä itsekin, joten hän tuntee aiheen ja osaa kirjoittaa siitä.

Fournel kertoo pyöräilyyn liittyvistä lapsuusmuistoistaan ja suhtautumisestaan pyörään. Hän kirjoittaa kokemuksistaan ajamisesta, nousuista, laskuista, voimien loppumisesta ja kunnossa olemisesta. Hän kuvaa maisemia, tuoksuja ja tienpintoja. Kirja on siis hyvin kiinnostava yhdistelmä erilaisista pyöräilyyn - tai elämään - liittyvistä osa-alueista. Ensiajattelulla ne saattavat tuntua toisistaan irrallisilta, mutta kirjan luettua kaikki oikeastaan tuntuukin liittyvän yhteen.

Monet kirjassa esitetyistä ajatuksista ovat sellaisia, että pyöräilyä harrastava lukija voi oivaltaa itsekin kokeneensa tai miettivänsä juuri samaa. Ja mikäpä piristäisi vuoden pimeimpänä aikana kaamoksessa sinnittelevää fillaristia paremmin kuin hyvin kirjoitettu kuvaus pyöräilystä Ranskan vuoristoisissa maisemissa?

Kirjassa keskitytään pääasiassa maantiepyöräilyyn, mutta osansa saa myös kaupunkipyöräilykin. Need for the bike on erilainen ja erinomainen kirja pyöräilystä, joka ehdottomasti kannattaa lukea.

Ei kommentteja: