maanantai 11. lokakuuta 2010

Pukeutumisen vaikeus

Syksy tulee - ja talvi. Taas pitää alkaa pukeutua lämpimämmin, ja hiki virtaa. Näin syyskoleassa säässä voi joskus tulla samanaikaisesti kuuma ja kylmä. Se ei ole mukavaa se.

Vuosien kokemuksen perusteella olen huomannut, että parhaat pyöräilyvaatteet ovat tarkoitusta varten suunnitellut tekstiilit, ainakin pidemmillä matkoilla. Joskus kuitenkin on mukava pukeutua ihan tavallisiin vaatteisiin, Fillarointivaatteet eivät useinkaan ole kovin salonkikelpoisia. Toki lyhyehköt kaupunkipyörähdykset hoituvat ihan normivaatteissa, mutta tuota 12km:n työmatkaa ei huvita polkea farkuissa ja nahkatakissa tai puku päällä (aika vähän kyllä tulee käytettyä...). Itselläni ainakin se yleensä aiheuttaa hikoilua tai muuta epämukavuutta. Olen nyt taas tämän syksyn mittaan kokeillut erilaisia yhdistelmiä, mutta palannut ihan pyöräilyvaatteisiin. Tweedpuku on vielä kokeilematta, ei tosin sovi cyclocrossarin kanssa yhteen.

Onko joku löytänyt hyvät pyöräilyyn soveltuvat vaatteet, jotka eivät ole pyöräilyvaatteita?

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mulla on suuri kriisi aivan samasta asiasta. Varsinkin kun matkaa on 25 kilometriä suuntaansa, niin siinä tulee pakostikin hiki jos haluaa saman päivän aikana ehtiä toimistolle.

Nyt vaikuttaa siltä, että pitkät talvisukkikset ja nafti takki kelpaavat, sitten lisätään aluskerrasto kun tulee kylmempi.

Sosiaalisuus on iso ongelma, koska succiksissa ei kehtaa mennä oluelle töiden jälkeen :)

Täällä omia pohdintoja: http://comingthru.com/2010/09/commuting-what-to-wear/

http://comingthru.com/2010/09/commuting-getting-ready-for-the-cold/

Lentojätkä kirjoitti...

Takin kohdalla olen luopunut tyylistä ja siirtynyt mustaan windstopperiin, jolla nyt jotenkuten kehtaa liikkua kaupungilla vaikka ei taluttaisi pyörää. Tyyli on sitten ehkä vähän urheilullisempi kuin mitä muuten harrastaisi.

Laukussa on vedenpitävät pusikkohousut normisäitä varten, mutta muuten vedän vaan fudissukat farkkujen päälle ettei lahkeet ole aivan ketjuöljyssä.

Mutta kaikki tyyli toki menetetään jo siinä vaiheessa kun laitetaan lukkiskengät jalkaan. Töissä on sitten vaihtokengät ja pikkutakki.

Hikeä ei tietysti pitkällä matkalla voi välttää mitenkään, mutta lyhyillä matkoilla auttaa törkeä alipukeutuminen.

Timppa kirjoitti...

Joo, ei taida olla oikotietä onneen. Joko ollaan tyylikkäitä tai sitten käytännöllisiä. Kyllä tuo Haltin puku näillä keleillä on mainio ajovaate, mutta ei se päällä kyllä oikein tee mieli lähteä kaupungille kuljeskelemaan. Just ja just voi töihin mennessä käydä ostamassa lähikaupasta evästä

Johannes kirjoitti...

Kyllä, löytyy nykyään vaikka mitä:

takit ja housut:
http://www.surface-clothing.com/
http://www.rapha.cc/rain-jacket/
http://www.rapha.cc/tweed-softshell-1
http://www.rapha.cc/rapha-trousers

Kengät:
http://www.missionworkshop.com/DZR-SPD-Footwear.php

Jos on 25km työmatka ehkä pyöräilyvaatteet ja suihku on kiva, mutta lyhyemmällä matkalla se voi toimia aika hyvin.

Timppa kirjoitti...

Joo, noita Raphan vaatteita olen kyllä katsellut, mutta ovat aika hintavia, tosin hyviä ja tyylikkäitä. Mulla on kesäkäytössä Fixed Shortsit ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Surface Clothing ei ollut tuttu entuudestaan.