keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Pussukka


Ostin uuden satulan alle kiinnitettävän laukun. Kyseessä on Ortliebin Micro. Minulla on myös Vaude-merkkinen satulan aluslaukku, mutta se on hieman liian iso tähän jokapäiväiseen käyttöön. Tuo Ortlieb on paljon kompaktimpi. Siellä kulkee näppärästi mukana kuusiokolosetti, vararengas ja pikapaikkoja. Tällä tavoin ei tarvitse olkalaukkua ja reppua vaihdellessa siirrellä noita välttämättömiä varusteita laukusta toiseen, vaan ne ovat aina mukana. En oikeastaan ymmärrä, kuka lähtee vähänkin pidemmälle ilman työkaluja ja renkaanvaihtovehkeitä. Rengasrikko tai muu tekninen ongelma sattuu kohdalle ennemmin tai myöhemmin.



Ortlieb Micro on täysi vedenpitävä, kuten Ortliebit muutenkin. Laukku suljetaan saman merkin sivulaukuista tutulla rullaamismenetelmällä ja varmistetaan kuminauhoilla. Noiden kuminauhojen kestävyys vähän mietityttää, mutta Ortliebin laukut ovat ainakin tähän asti olleet luotettavia ja kestäviä. Ja onhan niillä viiden vuoden takuu.


Laukku kiinnitetään satulan alle ruuvattavalla muoviklipsillä ja on nopeasti irrotettavissa. Microa on saatavana mustana ja kirkkaan vihreänä, itse valitsin kirkkaan värin.

3 kommenttia:

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Hyvännäköinen pussukka. Olen minäkin jo mietiskellyt, että pitäisi varmaan opetella vaihtamaan rengas, jos se sattuisi joskus puhkeamaan. Tähän mennessä olen välttynyt moiselta hommalta...

Markus kirjoitti...

Sopiiko kysyä tyhmä kysymys? Missä pidät pumppua sen varakumin täyttämiseksi? Rungossa kiinni?

Timppa kirjoitti...

Sopii kysyä. Joo, pumppu on rungossa kiinni, pullotelineen ruuveilla.