maanantai 17. maaliskuuta 2008

Kaupunkiajelua ja fillaritrendejä

Tänään tuli ajeltua ihan mukavasti. Aamulla ajoin töihin, matkaa tosin vain pari-kolme kilometriä. Päivällä kävin parturissa fillarilla ja iltapäivällä kiepsautin vielä Arabianrannan kautta. No, ei se paljon ole, mutta hieman enemmän kuin talvisaikaan keskimäärin. Parturireissun olisin voinut tehdä autollakin, mutta fillarilla matka oli miellyttävämpi, eikä juurikaan hitaampi.

Nastarenkaita en saanut vieläkään vaihdettua, ehkä jo huomenna.

Kuuntelin ajellessani yhtä fillariaiheista Podcastia. Siinä puhuttiin fixien (kiinteävälityksinen ratapyörä) yleistymisestä NYCissä. Tuo jakso oli pari vuotta vanha. Nyt sama trendi näyttää yleistyneen meilläkin. Kyllähän noita on ollut jo monta vuotta meilläkin, mutta aika pienellä porukalla. Fixejä näkyy Helsingin kaduilla päivittäin, eikä enää vain läheteillä.

Mutta varsinainen tämän vuoden hitti ovat cyclocrossarit. Niitäkin on ollut jo useamman vuoden markkinoilla, mutta varsinainen läpimurto on tapahtunut ehkä viimeisen vuoden sisällä. Eräänkin pyöräliikkeen osastolla Fillarimessuilla todettiin, että siellä olisi riittänyt yksi cyclocrossari.

Ei kommentteja: