torstai 24. helmikuuta 2011

Sokaisevat keväthanget

Pakkaset alkavat toivottavasti vähitellen hellittää ja samalla auringonvalo lisääntyy. Varsinkin keväthangilta heijastuva auringonvalo on todella kirkasta.

Yksi tärkeimpiä, ellei jopa tärkein varuste fillaroidessa ovat lasit. Itse käytän ajolaseja oikeastaan aina ajaessa, pimeässä kirkkaita, hämärässä keltaisia ja päivänvalossa aurinkolaseja. Lasit siis suojaavat silmiä auringolta, mutta myös silmiin lentäviltä hyönteisiltä ja roskilta sekä estävät ajoviiman aiheuttaman veden valumisen silmistä.

Hyvät ajolasit ovat suunniteltu pyöräilyä varten. Ne ovat kevyet ja muotoilultaan hieman kaartuvat ja peittävät myös osan näkökentän sivusta. Ilmanvaihto toimii, eivätkä lasit huurru heti liikennevaloihin pysähdyttäessä.


Kuvassa Nueu Lightwave 2.0-aurinkolasit

Pyöräilylasit ovat parhaimmillaan ajovarusteisiin pukeutuneen pyöräilijän silmillä. Ei niin urheilullisiin "kaupunkivaatteisiin" pukeutuneen kasvoilla ne saattavat olla hieman yliampuvat. Onneksi markkinoilla on myös laseja, jotka soveltuvat muotoilunsa puolesta pyöräilyyn, mutta käyvät myös toreille ja terasseille. Ja todellinen aurinkolasifriikkihän omistaa lasit jokaista käyttötarkoitusta varten erikseen.

Suomeen on vastikään rantautunut uusi aurinkolaseihin erikoistunut verkkokauppa sunglassesshop.com. Sen valikoimassa on runsaasti eri merkkisiä ja mallisia laseja. Suomenkielinen sivusto on vielä melko uusi, joten se laajenee ja paranee jatkuvasti. Uusia tuotteita tulee myös päivittäin, joten kannattaa käydä tsekkaamassa useamminkin.

keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Blogilla uusi ulkoasu

Olen muuttanut blogin ulkoasua, kuten näkyy. Musta teema saa jäädä historiaan ja nyt kevään korvalla päätin ottaa käyttöön pirteämmän väripaletin. Mitä mieltä olette, onko hyvä?

maanantai 14. helmikuuta 2011

Hiljaiseloa uusissa housuissa

Talvi tuli ankarana ja hyydytti pyöräilijän. Ensin oli lunta metritolkulla ja nyt paukkuvat ennätyspakkaset. Olen kyllä silloin tällöin ajellut, mutta säännöllinen työmatkapyöräily odottaa hieman lauhempia säitä. Tiedän, että tuolla voi ihan hyvin pyöräillä, mutta jotenkin nyt ei vain tee mieli puskea umpihangessa tai jäädyttää varpaita. Ehkäpä hiihtolomien jälkeen taas aktivoidun.



Tilasin uudet housut Raphan talvialesta. Olen pitkään etsinyt pyöräilyhousuja, jotka eivät näytä pyöräilyhousuilta ja nyt löysin sellaiset. Tuo ylläoleva kuva ei ole kovin informatiivinen, mutta kertoo jotain ainakin värimaailmasta. Raphan sivuilla lisää tietoa. En ole vielä ehtinyt ajella noilla mutta tuntuvat kyllä erittäin hyviltä ja mukavilta jalassa. Kirjoitan kokemuksista heti, kun pääsen ne jalassa pyörän selkään.

Mukavaa kevään odotusta kaikille.